Pieczarki faszerowane w koszyczkach z ciasta francuskiego
Kto nas zna ten wie, że u nas można dobrze zjeść .
Inspiracje do przepysznych poczęstunków czerpiemy z bloga naszej kuzynki, która od lat prowadzi bloga kulinarnego za granica.
Oto odnośnik do bloga http://asiawkuchni.blogspot.de
Propozycja na szybkie danie, które może być świetną przystawką jak i daniem obiadowym czy smaczną kolacją.
Nóżki pieczarek oddzielam od kapeluszy
Na patelni obsmażam cebulkę i pokrojone drobno nóżki pieczarek. Dodaje pokrojony w kostkę pomidor(bez skóry i pestek)
doprawiam pieprzem solą i natką pietruszki.
Wszystko na koniec łącze z serkiem philadelphia z szynką.
Formy na muffiny smaruje masłem i wysypuje drobną bułką tartą.
Z ciasta francuskiego wykrawam koła i wykładam nimi foremki.Nakłuwam widelcem i piekę ok15-20min na złoto.
Pieczarki posypuje parmezanem i zapiekam tez ok 10-15min .
Mozna od razu piec razem.
Ja piekłam osobno wtenczas pieczarka nie ginie w cieście a przystawka ładnie wysoko się prezentuje.
Przed podaniem posypuje listkami oregano.