Asia w kuchni

Pieczarki faszerowane w koszyczkach z ciasta francuskiego

Kto nas zna ten wie, że u nas można dobrze zjeść .

Inspiracje  do przepysznych poczęstunków czerpiemy z bloga naszej kuzynki,  która od lat prowadzi bloga kulinarnego za granica.

Oto odnośnik do bloga http://asiawkuchni.blogspot.de

Propozycja na szybkie danie, które może być świetną przystawką jak i  daniem obiadowym czy smaczną kolacją.

12 pieczarek
1 pomidor
1 cebula
2-3 łyżki natki pietruszki
2 łyżki serka Philadelphia 
parmezan
pieprz sol
oregano

 

Nóżki pieczarek oddzielam od kapeluszy
Na patelni obsmażam cebulkę i pokrojone drobno nóżki pieczarek. Dodaje pokrojony w kostkę pomidor(bez skóry i pestek)
doprawiam pieprzem solą i natką pietruszki.
Wszystko na koniec łącze z serkiem philadelphia z szynką.
Formy na muffiny smaruje masłem i wysypuje drobną bułką tartą.
Z ciasta francuskiego wykrawam koła i wykładam nimi foremki.Nakłuwam widelcem i piekę ok15-20min na złoto.
Pieczarki posypuje parmezanem i zapiekam tez ok 10-15min .
Mozna od razu piec razem.

 

Ja piekłam osobno wtenczas pieczarka nie ginie w cieście a przystawka ładnie wysoko się prezentuje.
Przed podaniem posypuje listkami oregano.

faszerowana1 (Mittel)
Smacznego!

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *